Tieto lisää tuskaa II

Puheenjohtajan puhe:

“Kiitos järjestäjille tästä tilaisuudesta päästä puhumaan maatamme uhkaavasta suurmoskeijahankkeesta.

Kiitos myös siitä, että kukaan keskustelijoista ei käsittääkseni jäänyt minun takiani pois tilaisuudesta. Näinkin on joskus tapahtunut.

Olen tullut puhumaan teille suurongelmasta. Voidaan myöskin puhua suuronnettomuudesta, joka tulee kohtaamaan koko maatamme, mikäli helsinkiläiset päättäjät tekevät virhearvioinnin.

Kaikki varmaankin tietävät tästä suunnitellusta suurmoskeija-/islamistikeskushankkeesta, joten sinänsä en tuo mitään uutta tietoa asiasta mukanani. Haluan kuitenkin ottaa esille muutaman avainkohdan, jotka ovat omasta mielestäni olennaisia tämän suurmoskeijahankkeen osalta.

Kohdat pitävät sisällään:

Ketkä ovat hankkeen takana

Suunniteltu koko ja hankkeeseen sisältyvät toiminnat.

Rahoitus

Imaamitutkimus

Integraatio

Ketkä ovat hankkeen takana

Tammikuussa 2015 Ilari Rantakari, Pia Jardi ja Abdessalam Jardi jättivät Helsingin kaupungille hakemuksen tonttivarauksesta suurmoskeijaa ja kulttuurikeskusta varten.

Rantakari on eläkkeellä oleva suurlähettiläs Sambiasta ja Tansaniasta sekä Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n puheenjohtaja. Pia Jardi työskentelee Helsingin kaupungin palveluksessa. Hänen marokkolaistaustaisen miehensä työpaikka on Diakonissalaitoksella.

Hankkeen takana/tukena olevat järjestöt ovat:

Suomi-Bahrain Ystävyysseura Ry

Puheenjohtaja, Rantakari Markus Ilari, Helsinki

 

Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry

Puheenjohtaja, Rantakari Markus Ilari, Helsinki

 

Suomen Muslimiliitto Ry

Puheenjohtaja, Jardi Pia Dolores, Helsinki

 

Suomen Musliminaiset Ry

Puheenjohtaja, Jardi Pia Dolores, Helsinki

 

Tariq Al-Hidaya (Johdatuksen Tie) Islamilainen Yhdyskunta

Puheenjohtaja, Jardi Pia Dolores, Helsinki

 

Suomen Bosnjakkien Islam-yhdyskunta ent. Suomen Bosnialainen Islam Yhdyskunta

Puheenjohtaja, Jardi Pia Dolores, Helsinki

 

BEHAR kulttuuriyhdistys ry

Puheenjohtaja, Gladovic Nedzad, Espoo

 

Islamilaisen kasvatuksen tuki PILARIT ry

Puheenjohtaja Ben Hachemi Hamid, Helsinki

Hankkeen takana/tukena on kahdeksan järjestöä. Huomattavaa on, että Pia Dolores Jardi toimii näistä NELJÄSSÄ puheenjohtajana! Ilari Rantakari puolestaan KAHDESSA. Nämä järjestöt ovat pieniä, niissä on muutamia kymmeniä jäseniä, joten he eivät voi mitenkään edustaa kaikkia Suomen muslimeja.

Voimme myöhemmin pohtia, mitkä ovat heidän motiivinsa saada tällainen islamistikeskus maahamme.

Suomen Islamilainen Neuvosto SINE Ry ei kuulu hankkeen taustavoimiin ilmeisesti maksuhäiriöiden vuoksi.

Tosin Pia Dolores Jardi on toiminut siinäkin varapuheenjohtajana. Ulkomainen raha olisi siis varsin tervetullut, jotta Islamilainen Pankki voitaisiin myös perustaa. Sieltähän SINE Ry saisi varmasti lainaa maksuhäiriöihinsä.

 

Suunniteltu koko ja hankkeeseen sisältyvät toiminnat

Helsingin suurmoskeijan kooksi on Pia Jardi kertonut noin 3 000 neliötä. Mutta samalla tontilla toimisi myös noin 15 000 neliön suuruinen islamilainen kulttuuri- ja monitoimikeskus. Jardi kaavailee kokonaisuuteen kuuluvan liikunta-, sosiaali-, koulutus- sekä konferenssitiloja.

Tilojen kokonaispinta-alaksi on suunniteltu 18,200m2. Tilat koostuvat Sosiaalisesta keskuksesta, liikuntakeskuksesta, koulutuskeskuksesta, suurmoskeijasta, erilaisista ulkotiloista ja vuokrattavista tiloista, joihin lukeutuu esimerkiksi islamilainen pankki.

Liikuntakeskuksen tiloihin on kaavailtu esimerkiksi, uimahalli, palloiluhalli, kuntosali, tatami, lasten ja nuorten temppurata ja suihkutilat.

Koulutustilat koostuvat lähinnä luokkahuoneista, auditoriosta, luentohuoneista ja kokoustiloista.

Ulkotilat käsittävät vierasmajoituksen, kriisitilat ja talonmiehen huoneen.

Suurmoskeija koostuukin erilaisista rukoustiloista ja saleista.

Sosiaalikeskuksen tarkoituksena on yhdistää eri uskontoja ja tukea islaminuskoa Suomessa. Sosiaalisen toimen tarkoituksena on myös tuottaa halvempaa lastenhoitoa, mihin myös esimerkiksi kaupunki voi osallistua. -Halvempaa lastenhoitoa, johon todennäköisesti kuuluu islamilainen aivopesu pienestä pitäen.

Liikuntakeskukseen tilat ovat kaavailtu naisille ja miehille erikseen ja niin ettei puolelta toiselle näe. Jos kaupunki haluaa täydentää omaa toimintaansa liikuntakeskuksessa, tämä on mahdollista rahallista tukea vastaan.

Moskeijan puoli on tarkoitettu vain moskeijan käyttöön. Moskeijassa on tarkoitus järjestää islamilaista neuvontaa ja opetusta. Olisiko tällöin kyseessä epävirallinen shariatuomioistuin, jossa islamilaista lakia suosittaisiin ylitse maallisen lainsäädäntömme?

 

Rahoitus

Suurmoskeijan rahoituksesta on annettu suurpiirteisiä lausuntoja. Budjetiksi on arvioitu 140 miljoonaa euroa. Rahoituskuviota koordinoi Bahrainin valtio, tukea antaisivat myös Arabiemiraatit, Saudi-Arabia sekä Qatar. Ilari Rantakari oli saanut kirjeenkin Bahrainin kuninkaalta.

Helsingin Sanomat tivasi Rantakarilta, mistä Bahrain keräisi yli sata miljoonaa euroa moskeijaan.

Vastaus on, että en tiedä, Rantakari kakisteli.

Shiiayhteisössä ollaan huolissaan takfiri-ideologian leviämisestä, jos rahoituksessa ja ylläpidossa nojaudutaan Bahrainiin, Saudi Arabiaan, Qatariin ja Emiraatteihin. Shiiayhteisössä on myös ihmetelty näiden maiden pyyteetöntä kiinnostusta rahoittaa suurmoskeijaa Suomessa, jossa on tuskin kourallista kyseisten maiden kansalaisia. (Takfir (arab. تكفير‎) on islamissa käsite, joka tarkoittaa uskonnollisen yhteisön jäsenen julistamista kafiriksi eli uskottomaksi. Se on erityisesti ääri-islamilaisten käytössä, koska šarian mukaan muslimit eivät saa sotia toisiaan vastaan, mutta sota uskottomia vastaan on sallittua. Nykyisin takfiria käyttävät pääasiassa sunnimuslimit)

Mikäli Saudi-Arabia osallistuu rahoitukseen myös, pitää muistaa että Saudi-Arabia noudattaa tiukan islamilaista laintulkintaa. Kuolemanrangaistusta sovelletaan useisiin rikoksiin, kuten murhiin, raiskauksiin ja huumeiden salakuljetukseen. Harvinaisempaa, mutta lakien mukaan mahdollista, on tuomitseminen teloitettavaksi esimerkiksi aviorikoksesta tai noituudesta. Alle 18-vuotiaitakin teloitetaan rikoksista. Lisäksi arvioidaan, että Saudi-Arabia käyttää kiduttamista saadakseen ihmisen tunnustamaan.

Bahrain, josta osa Suomeen suunnitellun suurmoskeijan rahoituksesta tulee, on kiduttanut ja tappanut mielenosoittajia. Lisäksi, Bahrainissa lapsiavioliitot ovat hyvin yleisiä, vaikkakin nykyään lapsen annetaan käydä koulunsa loppuun ennen kuin hän ”saa” mennä naimisiin.

SE ON MUKAVAA SE…että saa käydä koulunsa loppuun, ennen kuin joutuu hellan ja nyrkin väliin.

Bahrainin itsenäisyyspäiväähän olivat 16. joulukuuta juhlistamassa

Anas Hajjar, Mohammed Hussein Omer, Ilari Rantakari, Pia Jardi ja Abdessalam Jardi. Samalla allekirjoitettiin suurmoskeijasäätiön (Oasis Foundation) perustamisasiakirja.

Aiheellinen kysymys on, miksi Bahrain ei ole aktiivinen esimerkiksi Lähi-idän pakolaisongelman auttamisessa, mutta lahjoittaisi kaukaiseen Suomeen sata miljoonaa euroa pyyteettömästi?

Tällainen arabimaiden rahoittama moskeija ei edusta kaikkia muslimeja. Moskeijan edustama islam on aina rahoittajamaiden näkemyksen mukainen”. Tätä mieltä on Suomen Kurdiliiton puheenjohtaja Welat Nehri.

 

Tutkimus imaamikoulutuksesta Suomessa

Muslimiyhteisön ja kansalaisvaikuttajien aloitteesta Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry teki yhteistyössä Suomen Muslimiliiton ja Visiofoorumin kanssa vuosina 2012–2013 imaamien koulutustarveselvityksen.

Muslimimaahanmuuttajia koskevassa kotoutumiskeskustelussa pohditaan usein sharia-lain ja nykyisen kotimaan säädösten yhteensovittamista.

Hankalimpina tapauksina voidaan nähdä avioliittoa ja sukua koskevat säädökset: ”Suomen lain ja klassisen islamilaisen perhelainsäädännön välillä on ristiriitoja ainakin seuraavissa asioissa: avioliittoikä, avioliitto muslimin ja ei-muslimin välillä, avioliiton vapaaehtoisuus/pakottaminen, elatusvelvollisuus, vaimon ”kurittaminen”, moniavioisuus, avioero-oikeus, lasten fyysinen kurittaminen, lasten perintö-oikeus ja avioliiton ulkopuolella syntyneiden lasten oikeudet” (Kouros 2009, 192).

Tutkimukseen vastanneiden suhtautumisessa Suomessa mahdollisesti järjestettävään koulutukseen nousi tärkeänä esiin kysymys siitä, kuka päättää minkälaista koulutusta järjestetään. ”Kannatetaan, mutta missä järjestetään ja kuka opettaa? Onko se ns. laimennettua islamia? Opetetaanko sharia-lakia niin kuin se on [….], vaikka Suomen laki ja sharia-laki törmäävät.” (NHPj41) ”Koulutukselle joo, kunhan sisällöstä sovitaan ja kunhan siihen voi itse vaikuttaa. Osa ok, kaikki ei tarpeellista. Lähinnä täydennyskoulutus. Jos joku aikoo imaamiksi, luultavasti käy ensin islamilaisissa maissa opiskelemassa (esim. Saudi-Arabiassa, Egyptissä).” (NHPj7).

Saudi-Arabiahan on tuo mukava valtio, joka noudattaa tiukan islamilaista laintulkintaa.

 

Integraatio ja suurmoskeija

Suurmoskeija + islamkeskushankkeen on sanottu lisäävän muslimien integroitumista yhteiskuntaan…Muslimien pitää saada tuntea olevansa tasa-arvoisia. Oikein johdettuna moskeija voisi lausunnon mukaan ehkäistä väkivaltaista radikalisoitumista ja saada muslimit kotoutumaan hyvin.

Oma mielipiteeni: Ei ihmisen kotoutuminen ole mistään moskeijasta kiinni. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että toisissa muslimiperheissä, lasten ei anneta oikeasti kotoutua ja suomalaistua. Annetaanko lasten tai nuorten itse päättää miten he elämäänsä haluavat elää, vai aivopestäänkö heitä pienestä pitäen alistumaan. En usko, ja tästä radikalisoituminen lähtee liikkeelle. Kyse on lähinnä siitä, että islamilaisista tavoista pyritään kaikin tavoin pitämään kiinni ja saada ne jatkumaan myöskin tulevaisuudessa. Kotoutuminen ja sopeutuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikista omista kulttuuri- ja uskontoperinteistä pitäisi luopua.

Lainaus Mika Niikon tekstistä: ” Useat Euroopan valtiot, kuten Belgia, ovat pitkään yrittäneet avokätisellä suvaitsevaisuudella kotouttaa muslimitaustaisia maahanmuuttajia. Tulokset ovat päinvastaisia kuin tavoiteltu ”rauhaisa rinnakkaiselo.

Jos olemme kykeneviä oppimaan muiden virhearvioinneista, emme salli suurmoskeijaa Helsinkiin. Täällä puuhattu moskeijakompleksi palvelu- ja konferenssikeskuksineen muistuttaa Brysselin vastaavaa, josta käsin on vuosikymmeniä – korupuheista huolimatta – tuettu radikalisoitumista sekä rahoin että opetuksin.”.

 

Sharialaki Tanskassa ja koraanikoulun opetukset

Tanskassa imaamit puhuvat julkisesti tasa-arvosta ja kuinka pitäisi elää osana yhteiskuntaa, Tanskan lakia pitää kunnioittaa. Kuitenkin, moni imaami ei halua muslimien integroituvan, vaan elävän rinnakkaisessa yhteiskunnassa.

– Jumalaan uskova nainen ei saa olla vieraan miehen seurassa ilman saattajaa. – musliminainen ei voi työskennellä paikassa jossa on myös miehiä
– sukupuolet eivät saa olla vapaassa kontaktissa
– töihin tarvitaan aviomiehen lupa
– naisen pitää totella aviomiestään
– läntisen yhteiskunnan säännöt eivät päde, koska muslimien lain katsotaan olevan yhteiskunnan lain yläpuolella.
– avionrikkojat sopii tappaa

Tästä nähdään, että toisilla muslimeilla on – yhteiskunta yhteiskunnan sisällä

Päivi Räsänen on sitä mieltä, että rinnakkaisen islamilaisen yhteiskuntajärjestyksen syntymistä tulee välttää viimeiseen asti.

 

Ongelmat ruotsalaisissa moskeijoissa

Ruotsin Göteborgissa otettiin käyttöön uusi Saudi-Arabian rahoittama moskeija vuonna 2011. Hankkeen vetäjät vakuuttivat, että rahoittajat eivät vaikuttaisi moskeijan toimintaan millään tavalla. Uudesta moskeijasta on kuitenkin tullut vanhoillisten sunnien tukikohta, jossa värvääjät houkuttelevat lähiöissä varttuvia nuoria ääriliikkeisiin.

Göteborgista on liittynyt Isisin riveihin noin 130 henkilöä, kaupunki on yksi vahvimmista Isisin värväyskohteista Euroopassa.

Gävlessä qatarilainen säätiö osti muslimien rukoushuoneeksi metodistikirkon runsaalla puolella miljoonalla eurolla. Korjauksiin kului noin kaksisataatuhatta euroa. Sitten erästä säätiön perustajista syytettiin al-Qaidan rahoittamisesta. Hän jätti säätiön, mutta Gävlen moskeijan yhteydet salafismiin ovat yhä olemassa.

Tässäpä teille tarkoittamani tiivistetty tietopaketti. Aiheesta voisi puhua paljon pidempäänkin, sillä aihe on aika laaja.

Vielä kuitenkin muutama huomio;

Kurdiliiton puheenjohtaja Welat Nehri on tätä hanketta vastaan.

Shiialaisen Resalat-yhdyskunnan kulttuurisihteeri Madjid Bahmanpourin mielestä salafistit yrittävät hankkeen avulla houkutella sunneja mukaansa.

Epävirallisesti moskeijoiden tiedetään Suomessakin ratkovan perheiden sisäisiä riitoja Sharia-lakia tulkiten, niin halutessaan.

Haluammeko Qatarin ja Bahrainin ajaman islamilaisideologiaan vahvistuvan Suomessa? Qatar tukee avoimesti Muslimiveljeskuntaa Egyptissä, Syyriassa ja Irakissa.

Suojelupoliisilla on tarkkailun alaisena tälläkin hetkellä jo yli 300 henkilöä, joilla saattaa olla kytköksiä ääriryhmiin.

Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh on sitä mieltä, että moskeijassa opetettaisiin islamin oppeja, jotka ovat ristiriidassa demokratian periaatteiden kanssa. Näin on esimerkiksi sukupuolten tasa-arvon kohdalla.

Siellä missä opetetaan vähiten islamia on myös vähiten jihadisteja, hän lisää.

Suomi onkin saanut vielä olla rauhassa jihadistien terrorihyökkäyksiltä.

Tilanne on tällä hetkellä se, että Suojelupoliisi ja Suomen ulkoministeriö tekevät turvallisuusselvityksen suurmoskeijan taustoista.

Nyt on myöskin aika muistaa, keitä ette äänestä kunnallisvaaleissa!

Toivon lasteni, heidän lastensa, ja Isänmaamme puolesta, että he eivät tulisi näyttämään vihreää valoa tämän suurongelmakeskushankkeen etenemiselle.

 

KIITOS!

Kaikki tilaisuudessa esitetyt puheet tällä videolla.

One thought on “Tieto lisää tuskaa II

  • February 26, 2017 at 2:43 pm
    Permalink

    Ei tietenkään mitään suurmoskeijaa Suomeen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: